woensdag 8 juli 2009

Vergelijk hypotheekrente met een BKR registratie

Je kunt via meerdere kanalen een hypotheekrente vergelijk laten maken van de gangbare rentetarieven. Alvorens je aan de slag gaat om een hypotheekrente vergelijk op te stellen zul je dienen uit te zoeken welke hypotheekvorm voor jou het meest geschikt is. Het is een verschil of je op zoek bent naar de goedkoopste hypotheekrente of op zoek bent naar een lening omdat je met BKR vermeldingen zit. De uitkomsten van een vergelijk voor te betalen hypotheekrente van een top hypotheek zal dan ook anders zijn dan de maximaal mogelijke hypotheek. Bij veel hypotheekbanken kun je kijken hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Op het moment dat je voornemens bent je lopende hypotheek te gaan oversluiten is een hypotheekrente vergelijk eigenlijk niet over te slaan.

Een van de mogelijkheden die je kunt benutten is via internet te zoeken naar vergelijk hypotheekrente. Je komt dan diverse sites tegen waar het vaak niet makkelijk is gemaakt om de juiste hypotheekrente met elkaar te vergelijken. Daarom moet je dus altijd heel goed opletten dat je de goede selectie criteria opgeeft om een betrouwbaar hypotheekrente vergelijk op je scherm te krijgen. Vaak zal dan gaan blijken dat bij het dieper gaan de aangeboden rente niet zal overeenstemmen met de uitkomsten van het vergelijk dat je hebt gemaakt. Dat zou dan wel eens een doorslag gevende reden voor je kunnen zijn om op zoek te gaan naar erkende hypotheekadviseurs om daar te verzoeken je bij te staan met het opstellen van een betrouwbaar hypotheek vergelijk. Het is niet uitzonderlijk dat je dan naar meer gegevens gevraagd gaat worden zodat er een betrouwbaarder vergelijk van hypotheekrente tot stand kan komen.

Je zult bij een hypotheekadviseur ook gelijk dienen te vermelden dat er BKR registraties op je naam staan. Hier kan men dus meteen onderzoeken welke invloeden dit zou kunnen hebben op het te maken hypotheekrente vergelijk. Er zullen meerdere banken zijn waar je direct afgewezen gaat worden en dan daar voor geen andere hypotheekvorm dan ook geaccepteerd zult worden.

Het is vooral verstandig een goed naar een hypotheekrente vergelijk te kijken indien je voornemens bent tot het aangaan van een maximale hypotheek. Je zult je verbazen hoeveel verschil zit in een vergelijk van hypotheekrente als je een hypotheek zou willen oversluiten.

Wil je meer weten over hoe je de goedkoopste hypotheekrente kunt krijgen? Kijk dan op Mijnadviseur voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten