vrijdag 17 juli 2009

Het is niet makkelijk om achter de juiste hypotheek rente te komen

Op en eenvoudige manier kun je stellen dat hypotheek rente de rente is welke voldoen moet worden over het totaal van met een hypotheek geleend geldsom. Dat is dan makkelijker gezegd dan in de echte wereld uit te zoeken. Het blijkt dat er veel verschillende vormen en soorten voor het berekenen van een hypotheek rente zijn. Dan krijg je ook nog eens te maken met de vele hypotheek soorten die weer op een andere manier belangrijk zijn om de rente te berekenen. De manieren waarop de berekening van rente voor een hypotheek toegepast kan worden zijn ook nog eens verschillend.

Bij het maken van een vergelijkend onderzoek van te betalen hypotheek rente zul je snel de draad niet meer kunnen volgen. De hypotheek rente kan al verschillen door de opmerkingen van rente per jaar of de effectieve rente. Al zou je enkel het verschil van deze hypotheek rente willen gaan achterhalen zul je even moeten gaan klussen. Dan kom je tegen de opmerkingen hypotheek rente per maand achteraf of per maand vooraf. De dan weer gekregen uitkomsten van de effectieve hypotheek rente maken je dan helemaal aan het duizelen. Als je het niet geheel snapt dan zal dat zeker niet aan jou liggen omdat je nog veel verder door kunt gaan met het ontrafelen welke hypotheek rente daadwerkelijk te voldoen zal zijn.

Daarna zul je te maken krijgen met nog een aantal hypotheeksoorten en hypotheekvormen welke allen weer een anders luidende rekenmethode voor de hypotheek rente zullen toepassen. Hetzij je keuze zal en spaarhypotheek worden hetzij een levensverzekering hypotheek, je zult iedere keerverschillende rentetarieven aantreffen. Daarnaast kunnen we nog meer voorbeelden aangeven welke je kunt bekijken, hypotheek vrij van aflossing of een annuitaire hypotheek, alweer voorbeelden waarvoor de hypotheek rente anders toegepast gaat worden dan bij andere hypotheekproducten.

Daarna komt dat men de hypotheek rente zal gaan berekenen met als uitgangspunt de verhouding van de hoogte van de lening en de uitkomst van de taxeren waarde bij executieverkoop. Wil je weer een lagere hypotheek rente dan is het afsluiten van NHG weer van belang. De met NHG te ontvangen kortingspercentages op de hypotheek rente lopen op tot boven het half procent.



Wil je weten hoe je de laagste rentepercentages voor je hypotheek kunt krijgen, klik dan op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten