woensdag 8 juli 2009

Vergelijk hypotheekrente met een BKR registratie

Om een vergelijk te maken voor te betalen hypotheekrente kun je veel verschillende wegen bewandelen. Alvorens je aan de slag gaat om een hypotheekrente vergelijk op te stellen zul je dienen uit te zoeken welke hypotheekvorm voor jou het meest geschikt is. Het is een verschil of je op zoek bent naar de goedkoopste hypotheekrente of op zoek bent naar een lening omdat je met BKR vermeldingen zit. Als je een vergelijk van de hypotheekrente gaat maken zal daar iets anders uitkomen als bij een vergelijk van de maximaal haalbare hypotheek. De meeste financiƫle instellingen geven je zelf de mogelijkheid om globaal te kunnen bekijken wat jouw maximale hypotheeksom mag zijn. Het is ook interessant om een hypotheekrente vergelijk te maken als je jouw hypotheek wenst over te sluiten.

Je kunt meerdere hypotheekrentes vergelijken via verschillende zoekopdrachten op het internet. Dan zul je vak van verbazing staan te kijken naar de grote hoeveelheid sites en de complexe manieren om een hypotheekrente vergelijk te kunnen maken.. Je zult dan ook alle pogingen in het werk moeten stellen en goed moeten bekijken of alle relevante invoervelden correct worden gevuld om dan pas een correct hypotheekrente vergelijk op je beeldscherm te kunnen krijgen. Je zult dan vaak zien dat bij het verder invullen van de gestelde vragen het renteaanbod in veel gevallen niet in overeenstemming zal zijn met het eerder gemaakt hypotheekrente vergelijk. Om die reden kan het verstandig zijn naar een erkend hypotheekadviseur te stappen en daar te vragen voor jou een vergelijk te maken van de voor jou geldende hypotheekrente. Je zult dan wel gelijk met meer vragen geconfronteerd worden maar daarop zal een hypotheekrente vergelijk wel betrouwbaarder zijn.

Het ios dan ook een must om bij de adviseur in hypotheken gelijk in het begin melding te maken van je opgelopen coderingen bij het BKR. Dan kan gelijk bekeken worden hoeveel invloed dit heeft op het hypotheekrente vergelijk. Er zullen meerdere banken zijn waar je direct afgewezen gaat worden en dan daar voor geen andere hypotheekvorm dan ook geaccepteerd zult worden.

Vooral als je een max hypotheek wenst af te sluiten dien je een vergelijk van de hypotheekrente te maken. Het is bijna schrikken als je ziet dat er erg grote verschillen zijn in hypotheekrentes bij het vergelijk van hypotheekrente als je wenst je hypotheek te gaan oversluiten.

Wil je meer weten over hoe je de goedkoopste hypotheekrente kunt krijgen? Kijk dan op Mijnadviseur voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten