vrijdag 3 juli 2009

Een hypotheekadviseur bij aanschaf nieuwe woning

Op het moment dat je op zoek gaat naar een hypotheekadviseur is het een zaak om dan in ieder geval te zoeken naar een adviseur die erkend is om in hypotheken te adviseren. Tevens zijn bij een groot aantal adviesketens erkend hypotheekadviseurs aangesloten. Bij diverse persoonlijke situaties is er geen ontkomen aan om een advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Het maakt niet zoveel verschil of je een financiering wenst te regelen voor aankoop van een eigendomswoning of een krediet wenst om een boot te gaan kopen om op te gaan wonen. Een hypotheekadviseur kan ook behulpzaam zijn bij het maken van een opstelling van alle financiƫle verplichtingen die je al hebt lopen. Je zult in ieder geval niet moeten nalaten om inzicht te geven in inkomsten en je toekomstig te ontvangen pensioen, zodat je ook later aan je verplichtingen kunt blijven voldoen .

Een hypotheekadviseur kan op meerdere plaatsen gevonden worden. Mocht je via internet gaan zoeken dan hoef niet al te veel inspanningen te doen om een adviseur te vinden. Vraag ook eens aan de mensen in jouw omgeving of er ervaring is opgedaan met een hypotheekadviseur. Vaak zijn ook in jouw regio kantoren met een deskundig hypotheekadviseur in dienst. Ook bij bankfilialen en assurantietussenpersonen is een hypotheekadviseur vaak te vinden evenals bij verschillende makelaarskantoren.

Als je een selectie gaat maken voor een hypotheekadviseur dan doe je er verstandig aan om een offerte te laten maken voor de in rekening te brengen advieskosten. Je zult dit moeten vragen voor het starten van het adviestraject. Bij de meeste hypotheekadviseurs komen de verdiensten uit de provisies op het afsluiten van verschillende producten. Dat is een vooral in het verleden veelvuldig toegepaste vorm van beloning. Momenteel bestaat het zelfs tot de mogelijkheden om een afspraak te maken over het beloningssysteem voor een advies dat al dien niet tegen een vast uurtarief gegeven kan worden.

Je zult altijd dienen zorg te dragen op het compleet te overleggen alle gegevens met betrekking op je inkomen. In veel gevallen kan dit een omvangrijke klus zijn en minder makkelijk zijn dan gedacht. Niet alleen het huidige inkomen maar ook wat in de toekomst verwacht kan worden inclusief de pensioen periode.



Wil je gratis hypotheek advies en feiten te weten komen over hypotheken? Kijk op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten