donderdag 9 juli 2009

Er zijn veel overzichten met rente op hypotheken

Je zult een redelijk kennis nivo moeten hebben om de rente voor hypotheken te kunnen uitrekenen. Door de vele aanbiedingen kun je het kaf niet van het koren scheiden. Zo zijn er toch nog wel veel verschillen tussen de rentes op hypotheken onder de hypotheek aanbieders. Het is bijna noodzaak om terug naar school te gaan om een goed inzicht te krijgen in de tabellen die men doet publiceren. Kijk ook goed naar een eventueel te verkrijgen korting zoals aangeboden op bepaalde projecten of een af te geven bankgarantie en zelfs mogelijk omdat je tot een bepaalde beroepsgroep behoort.

Zelf zul je een onderzoek moeten doen naar de rente welke jij zou kunnen verkrijgen voor hypotheken bij een van de vele geldverstrekker. Onder het genot van wat versnaperingen kun je dan eens rustig alle opgevraagde gegevens op een rijtje zetten. Maak dit overzicht tevens voor een aantal verschillende soorten van hypotheken. Met enige verbazing kun je dan opmaken dat in het te maken overzicht de rente voor hypotheken iedere keer weer de eerste plek door een andere instelling zal worden ingenomen. Omdat je dan een aantal verschillende lijsten hebt kunnen genereren met de rente voor verschillende hypotheken zul je de lijsten verder moeten gaan uitdiepen.

Doe je eigen behoeden tegen het kopen van de kat in de zak. Begin op een eenvoudige manier met opstellen van een overzicht van de hypotheken rente. Wil je berekenen hoeveel de rente voor een maximale hypotheek bedraagt dan neem je de tabel tot 125% van de executiewaarde. Indien je wat eigen middelen wenst in te brengen zou je de top van een hypotheek wat kunnen afromen en kunnen gaan kiezen uit de tabellen die gaan over hypotheken tot 110% van de getaxeerde executiewaarde. Indien de hoofdsom van de af te sluiten hypotheken lager dan 100% van de executiewaarde gaat uitkomen of zelfs lager dan 60% van de executiewaarde kan blijven dan zul je in de overzichten kunnen terug vinden dat de rentes nog eens stukken lager zullen gaan uitkomen.

Dan komt het moment een nog diepere uitsplitsing te gaan maken. Je zult dan nog een aantal andere factoren tegen komen in de tabellen voor de rente op hypotheken. Je zult dan moeten denken aan de opslag die je moet gaan betalen bovenop de rente indien je kiest voor een spaarhypotheek. Een beleggingshypotheek is al niet anders. Daarnaast is het interessant ook de rente op hypotheken te bekijken met NHG. Na alle genoemde combinaties kun je dus met NHG nog een extra korting krijgen op de rente van veel verschillende hypotheken.


Wil je meer weten over de beste manier om een lage rente hypotheek te kunnen krijgen, dan is er een uitstekend artikel gepubliceerd op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten