vrijdag 10 juli 2009

Een hypotheek afsluiten met een BKR melding

Er zijn diverse mogelijkheden om met een negatieve registratie bij het BKR toch nog een hypotheek te kunnen aanvragen. Je zult een onderzoek moeten doen naar de verstrekkers van hypotheken voor mensen die een negatieve BKR vermelding hebben. Afhankelijk wat er op jouw naam bij het BKR staat geregistreerd zul je bij een gespecialiseerde hypotheekbank kunnen aankloppen. Een herstelmelding van je BKR coderingen zal dan wel moeten hebben plaatsgevonden. Bij bepaalde BKR coderingen zal zelfs geen mogelijkheid zijn om een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Een zoektocht onder de verschillende hypotheekbanken zal uitwijzen dat je bij enkele banken voor een hypotheek terecht kunt ondanks het hebben van een negatieve BKR registratie. Vaker dan je zult denken zal jouw eigen bankkantoor je kunnen helpen. Dit zal het geval zijn indien je een kleine achterstandsvermelding hebt en je verplichtingen alsnog bent nagekomen. Er zal dan een correctie melding bij het BKR gedaan moeten zijn. De achterliggende oorzaak zul je dan wel bij je bankinstelling dienen toe te lichten. Door het afgeven van een plausibele verklaring kun je mogelijk alsnog een gunstige hypotheekaanbieding ontvangen met je opgelopen BKR codering. In veel gevallen zul je er niet aan ontkomen om toch op zoek te gaan naar bancaire instanties die zich specialiseren in het verstrekken van hypotheekleningen aan mensen die BKR coderingen hebben opgelopen. Hoe zwaarder de coderingen zijn hoe zwaarder ook de voorwaarden en hoogte van te betalen rentes.

Het is verstandig om in je budgeteringen in ieder geval extra ruimte aan te houden voor de extra hoge rentes welke bij een BKR vermelding door de hypotheekbanken in rekening gebracht worden. Tevens zullen er meestal geen tophypotheken gekregen kunnen worden als het gaat over een BKR hypotheek. De verstrekkingsnorm voor dit soort hypotheken zal in de regel een stuk lager liggen en je daardoor dus ook een stuk minder dan 125% van de executiewaarde kunt financieren.

Je kunt het afsluiten van een nieuwe hypotheek wel vergeten indien er eerder kredieten of hypotheken aan jou zijn kwijtgescholden wegens wanbetaling en dat ook als zodanig bij het BKR vermeld staat. Ook bij de op BKR gespecialiseerde banken zul je dan bot vangen op je hypotheek aanvraag.


Als je meer wilt weten hoe je een hypotheek kunt oversluiten zonder BKR registratie, kijk op de hyperlink voor een artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten