zondag 5 juli 2009

Met variabele rente een voordelige hypotheek

Bij een variabele rente spreken we over een product van geldleningen waarbij geen afspraak gemaakt is voor een vaste renteperiode. Tussen de aanbiedingen van hypotheken en overige kredieten lokken de aanbieders met lage rentetarieven. Vaak zijn dit tarieven voor geldleningen met een variabele rente. Het is een zaak om voor je beslist om gebruik van zo een voordelig aanbod te gaan maken je zeker de van toepassing zijnde voorwaarden gaat bestuderen. Jouw keuze voor een variabele rente zou een groot verschil kunnen opleveren bij het maken van je uiteindelijke hypotheek keuze. Er zijn diverse vormen van hypotheken die geen mogelijkheid kennen om de keuze voor een variabele rente te maken. Het voordeel van het momenteel laag staand euribor rentetarief zal niet door iedere financiële instelling aan de klant worden gegeven.

Het tarief van variabele rente op leningen en hypothecair krediet betekend dat een geldverstrekker op vaste dagen in alle maanden of alle kwartalen de rente kan gaan aanpassen naar het alsdan geldend tarief. Financiële instellingen zullen dan ook tegen afloop van de lopende periode het actuele en nieuwe percentage publiceren. Zonder verdere tussenkomst of inspanningen van jouw kant zal dus geheel vanzelf het rentetarief aangepast worden in de gepubliceerde rente. Het aanpassen van de rente gaat dus geheel automatisch.

Daar er veel concurrentie is bij de geldverstrekkers en hypotheekinstanties zal men het variabele tarief vaak gebruiken om je met een lage rente te lokken. Het rentevoordeel bij de keuze van een variabele rente ten opzichte van het langer vast zetten van het rentepercentage is in veel gevallen erg groot. Je kunt ook nog wel eens profiteren van een aanzienlijke extra rentekorting met het afsluiten van Nationale Hypotheek Garantie op de al zeer gunstige tarieven voor je gekozen variabele rente.

De voorwaarden voor leningen en hypotheken kunnen erg verschillend zijn. In veel gevallen zullen de financiële instellingen uitgaan van het euribor tarief. De klanten dienen dan ook verschillende opslagen bovenop het tarief te voldoen voordat je exact uitkomt op de daadwerkelijk te betalen variabele rente. Helaas is in de huidige markt van lage rente het variabel tarief een melkkoe voor veel geldverstrekkers. Bij de meeste geldverstrekkers kun je geen tariefaanpassingen terug vinden welke overeenstemmen met de lage tariefstelling voor variabele rente bij de Europese Centrale bank.


Wil je meer weten over een aflossingsvrije hypotheek, kijk dan op Mijnadviseur voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten