vrijdag 17 juli 2009

Hypotheek rente vergelijken

Je kunt wat extra voordelen op je maandlasten behalen door eens goed de hypotheek rente te vergelijken.Bij het vergelijken van de hypotheek rente ga je eerst eens zoeken op het totale aanbod. Door daarnaast eens diepere onderzoeken te doen en het verschil in rente voor de verschillende aan een hypotheek te verbinden producten te vergelijken. Het is bijna onvoorstelbaar op hoeveel verschillende manieren je de actuele hypotheek rente kunt vergelijken.

Je kunt hiervoor op meerdere internetsites terecht om een beeld te krijgen welke hypotheek rente ja zoal kunt vergelijken. Je dient te achterhalen of men je probeert te lokken met extreem lage rentetarieven. Het aanbod van extra te krijgen kadootjes en andere prullaria zal je verstand dan aan het denken moeten zetten om maar niet daarop in te gaan. Het is niet onverstandig ook te letten op de kwaliteit van de betreffende aanbieder. Helaas kun je wel eens op internetsites uitkomen die het vergelijken van hypotheek rente gebruiken om jouw gegevens binnen te halen en deze dan weer voor andere doelen gaan gebruiken. Het is dus wel een zaak om de nodige aandacht te besteden om niet zomaar overal jouw vertrouwelijke informatie achter te laten als je er niet alle vertrouwen in hebt. Laat je wel gegevens op onbekende sites achter dan kom je er snel genoeg achter doordat je ineens veel aanbiedingen via de mail of post gaat ontvangen.

Op het moment dat je bij de juiste aanbieders bent uitgekomen is het zaak de hypotheek rente van de diverse hypotheekproducten met elkaar te gaan vergelijken. Het zal min af meer voor zich zelf spreken dat je de rente van een spaarhypotheek zul je niet moeten vergelijken met een hypotheek die aflossingsvrij is. Ben je op zoek naar een hypotheek met een BKR registratie dan kun je niet de rente vergelijken met een hypotheek die men verstrekt zonder dat er een BKR registratie is.

Tevens krijg je bij het vergelijken van de hypotheek rente te maken met verstrekkingen tot een percentage van de executiewaarde. Er is nogal een verschil als je de rente van een hypotheek tot aan 125% executoriale waarde gaat vergelijken met hypothecaire leningen die men doorgaans verstrekt indien die onder de 75% van de executoriale waardes blijven. Let op de vele aanbiedingen van hypotheek rente die men dan vergelijkt met tarieven die enkel van toepassing zijn met NHG.


Om meer te weten te komen over het achterhalen van hypotheek rentetarieven, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten